těch směrů je pět.. ještě sem.. :-)někdy jen zaslechnout "au" tomu se říká trefa :-)buď se to vrátilo nebo...
20.03.2011 00:06:00 | zelená víla
Letěla jsem atmosférou
v tom hustoplynném poli
a zářila jsem velkou měrou
svou jasnou magnitudou
Mé jméno bylo Bolid…
A mířila jsem k místu jednomu
kde z vyvrácených kořenů prosvitla tvář mechu
bych promísila s ní svou líc
bělostně žlutorudou
z odkazu mého spěchu
a vnořila se k hloubce do stromů
a k zemi ještě víc…
Sníh roztál okamžitě všude po okolí
A vítr, co si klábosil, jen rozvířil se všady
Vtáhl vzduch plný prachu do svých velkých plic
a kmeny opřely se do svých četných křivoholí
a hlíny chřtán zas rozevřel se hlady…
On z nebes koukal na tu scenérii
/ spíš na tu spoušť, co dokázala jedna Siderita /
Vyndal své nohy z oblohy;
• aby moh´ dolů přijít
• aby si prostor odhrnul
• abych mě objevil a postavil si na nohy
• aby mě mohl vítat
Prý struktury mé podmanivost žádnou nezakryjí
A zíral na mé šupinaté tělo
Na přiléhavý háv
a na vlnění, které dokola se rozprostřelo
v impaktním kráteru
I na zářivost vláken šraf
Na křehkost večerů…
A když se opět střetly naše pohledy
vydechl jen; „já už Tě dávno hledal všude snad…“
A energie má i jeho se sloučila do vševědy
do sítě plné jisker, co uměly by vzplát
A my se vydali směr mimo logiku až za poznáním
ke světům do zahrad
…a za touhou svých oboustranných přání…
04.03.2011 14:38:00 | šuměnka
... krásně
kde vítr klábosí
s křídly rorýse
a ticho se rozprostírá...
smysl něčeho krásného
může spočívat mimo logiku
tak jako když se
o spoustě věcí nedá mluvit
ST
28.02.2011 13:57:00 | Kapka