Desert Nelaska

Desert Nelaska

Anotace: Je někdy okolo nás...

Přes den žár

V noci chlad

Až pukají kameny

Na obzoru písečná bouře

Hledám úkryt

Třeba v prostém beduínském stanu

Kde voní mátový čaj

Tiše plíží se a šíří

Desert Nelaska



Vyprahlý žízní klesám

Do kolen

A kdesi Tam

Přetéká studna

Plna Lásky až po okraj

S každým pohybem

Bořím a propadám se tady

Do těch zrádných

Tekutých písků

Každodenního odcizení

Ne

Já neumřu žízní trýznivou

Já ztratím se a zmizím v písku

Těch nekonečných dun

Tiše plíží se a šíří

Desert Nelaska



V pokoji nezvyklé šero

Voda v džezvě

Už více než třikrát vřela

Na stole desert Raffaelo

Ve svícnu svíčka dohořela

Hra světla a stínu dohraná

Láhev sektu jak Etna nevybuchla

Topí se až po hrdlo neotevřena

Tiše plíží se a šíří

Desert Nelaska



Pouště mají zvláštní jména

Láska z žáru a chladu

Je vždy

Fata Morgana
Autor Tonyend, 28.02.2011
Přečteno 276x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

je mi sympatickej tvuj nickname :-)

02.03.2011 21:55:00 | Lagedama

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel