Modlitba za odpuštění
Anotace: Když jsou lidé na křižovatce života
A tolik se milovali
Až jednou rozešli se ve zlém
Zaslepena zlobou a nenávistí
Sesílala na jeho hlavu
Sodomu Gomoru Rakovinu
Pak s úsměvem Jidáše
Sledovala potají
Rány a pády Osudu
Všechna ta jeho Zastavení
Lidskou Kalvárii
A přesto je On dnes u ní
Ona bílá leží v nemocniční posteli
Rty sevřené bolestí
Kapačky v žíle
Anestetika v těle
Bolest tlumí
On ví
Že už nevstane
A Ona netuší
Že On vedle ní sedí
Po cestách dalekých neznámých
Její oči začínají bloudit
Kolem očí černé stíny
Ty oči jak dvě hluboké studny
Vzpomínek
- Ó, beránku Boží, který smýváš a bereš na sebe hříchy tohoto světa
Ona ví,
Že jde minutu za minutou
Která zbývá
Tam
Za svojí Simonkou
Co v tomto Slzavé údolí
Zažila jen tři Léta
On drží ji pevně za ruku
Tak
Jako kdysi tiše tiše šeptá
Já dávno všechno odpustil
Má prosba je dnes za Tvé odpuštění
Zbavena síly mlčí
Jen víčka se jí náhle zachvěla
Zpod dlouhých řas na polštář slzy
Tiše kanou
Mluvící za všechno nevyřčené
Dnešní i minulé
- Ó, Bože, jenž jsi na nebesích
Dej jí moji sílu
Dej jí ještě nějaký Čas
Z toho mého
A mně
Něco z jejích metastáz
V mém těle je síly a místa dost
Ani Bůh
Ani Smrt neměla slitování
Zasmála se
To máte mít Vy
Ne Já
A zháší svíčku jejího Života
Jeho duše zahaluje se do černé
Ale srdce má náhle čisté osvobozené
- Odpuštěním
Přečteno 322x
Tipy 10
Poslední tipující: Azure angel, Javavia, Sladkalu, Gabrielle, jitka.svobodova
Komentáře (3)
Komentujících (3)