...Na hrobech indiánských! :-) Supertip ;)
19.03.2011 08:08:00 | JiřÝ
MUSTANGOVÉ
Mustangové divocí koně jsou
bázliví, člověk není jejich oporou,
žijí si ve volné přírodě,
napospas osudu, či náhodě …
… k jejich přežití …
Jen jeden vůdcem může být,
tu nejkrásnější klisnu mít,
když jiný se o ni pokouší,
dva hřebci své síly vyzkouší …
… ale jenom jeden je vítězem …
Po velkém krutém boji,
za tu klisnu jím to stojí,
zůstanou šrámy hluboké,
z nich pak jizvy veliké …
… co z jejich těla nikdy nezmizí …
Hřebec své stádo dobře hlídá,
jako první nebezpečí vídá,
nikdy své stádo nedá,
a tak hned úkryt pro ně hledá …
… sám postaví se čelem zlu …
Jejich barva může být jakákoliv,
svalnaté nohy zdolají cokoliv,
velké hory, prudké srázy, či kopce
jejich španělská povaha
nezná mezí konce …
… v tom spočívá jejich divokost …
Publikoval(a): NikitaNika, 21.4.2008
08.03.2011 19:13:00 | NikitaNikaT.