Hlavy
Nad východem
hoří světlo věčnosti,
v odstínech krvavých plamenů
tančí ve spirálách z blesků
děsivé přízraky bez těl,
hlavy mrtvých se houpají v rytmu,
s hřbitovními věnci
kolem neexistujících krků,
dovolávají se slávy
Hádových přisluhovačů.
Smutní nad východem,
stojí v zástupu a hýbou ústy,
nevycházejí z nich slova,
sečkávají u sťaté koruny dubu,
která se již netřpytí,
pozbyla krásy
a rostoucího života.
Čekají až vyjde slunce,
až se pokloní tomuto
králi planet,
žhavému vládci,
vezmou si světlo,
které osvětlí jejich vzpomínky.
Tyto hlavy s nenasytnýma očima
po věčném světle
zapomněly na teplo života,
vyčkávaly ve stínu…
…a teď konečně
zažívají opětovné zahřátí…
…samotná hlava zmůže málo,
když se do toho nepřidá řeč rukou
a nohou…
a je bohužel stačí nakopnout…
Přečteno 268x
Tipy 13
Poslední tipující: jitka.svobodova, Gabrielle, James Libustka, Mbonita, Javavia, Květka Š., Jiná, Marcone, hatlapatla
Komentáře (1)
Komentujících (1)