Šachový souboj
V šachovém souboji
tančí prsty válečníka,
mysl vyčkává rozkazu jezdce,
pěšák pochoduje
podle rozkazu dvou prstů,
dáma se drží v pozadí,
král se ušklebuje,
v zraku se mu třpytí
ten odvěký souboj
během černých a bílých dní...
...a každá další
bitva nemusí být předem
vyhraná nebo prohraná...
některé souboje končí
nerozhodným stáním
a bohové si rvou vlasy
nebo podávají ruce...
...v gestu mírové dohody...
Přečteno 279x
Tipy 16
Poslední tipující: jitka.svobodova, Danga, dream in emptiness, modrá..., WAYWARD, Kájoušek, Květka Š., Gabrielle, Marcone, Jiná, ...
Komentáře (0)