Řeka
Anotace: "... Hlavu do oprátky ..."
Řeka hučí, je zákeřná
Kolik obětí už padlo v její chřtán
Strach z vody každé dítě má
Když tě chytne rázem je tvůj pán
Jednoho rána u splavu
Matka s chlapcem v košili
Sebrali oba odvahu
Nohy v proud ponořili
Zrádný, kolmý, kluzký břeh
Dítě Klouže s křikem dolů
Zvolá : „mami!“ naposled
Chlapeček měl prostě smůlu
Peřeje, divoké víry
Chlapec topí se a křičí
Už mu docházejí síly
Matku tenhle pohled ničí
Hrůzný pohled na utrpení
Dítěte co porodila
Cesty zpátky odsud není
V tom je pravá vodní síla
Máma běží s pláčem domů.
Bezduchý výraz a hysterie
Občasný vzlyk přidá k tomu
Jak ze sebe hříchy smyje?!
Doma najde dlouhý provaz
Prožívá teď mučení
Tenhle příběh má být pro vás
Kruté ponaučení
Žena se zbláznila
Rozum je pryč
Dřív byla spanilá
Teď šedý má líc
Hlavu do oprátky
Visící u stropu
Život vzal obrátky
Způsobil potopu
Dusí se ,zalyká
Přestává žít
Cesty si zamyká
Chce v pekle shnít
Kvůli ní dítě je mezi mrtvými
Nádhernou hudbu jenž žena zaslechla
S anděli zpívá a skládá rýmy
Matička naposled ztěžka vydechla
Dveře se otevřely
Chlapeček v košili
Dost promočený
Docházejí mu síly
Maminko proč vysíš nahoře u stropu
A tvůj úsměv? Je nesmělý?
Maminko vždyť já jsem přežil tu potopu.
Pohleď, už jsem zachráněný
Slez matičko z provazu.
Otevři zas oči.
Z tvého zlého výrazu.
Hlava se mi točí
Slez matičko z provazu
Zase spolu budeme
S tvojí pomocí, všecičko dokážu
Jen slib, že k vodě už nepůjdeme.
Komentáře (0)