BABIČKA
Pavučiny
jako spletené slzy štěstí
malých pravnoučků
babiččini
dlaně jako ošlapané náměstí
do vrásek chodníčků.
Kynuté knedlíky
jako skali s cukrovou polevou
když cepínem vyrveš srdce švestky
kakaové nadýchané perníky
jako převisy hor,co oblevou
utrhly se a na jazyk sladce stekly.
Takovéhle dělala dobroty
pro své vnoučky
životem oprýskaná žena
co dělala ty nejúžasnější kompoty
a džem tak lehoučký
nadýchaný jako mořská pěna.
Marmelády míchané půlnocí
z knihy
co jako lexikon kouzel vypadá
s čarovnou pomocí
z láskou v srdci
a vírou Boha,…..do nebe se vydala.
Přečteno 258x
Tipy 23
Poslední tipující: Mbonita, la loba, labuť, Marcone, Juan Francesco de Faro, CULIKATÁ, modrá..., Květka Š., Helena Lovecká, šuměnka, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)