SPIRÁLOVITĚ KRUHOVITÁ DÍRA
Dravec v přítmí
cirkusového stanu
kůže z indiánského týpí
už nebolí,zahojen k ránu
tuží s kurkumy a tulipánů
když měsíc ticho rozdává
do noci vlkům svítí
na karty a na sny.
Fialově černé oko večera
hvězdy jako majáky
nenalezených námořníků
teskně hraje citera
když vojáci s padáky
na fotkách s nedělníků
umírají v zátiší Vietnamu.
Obnažené břicho rasizmu
hnědá či bílá
pravice,stejnokroj k fašizmu
levice,třešnička rudě shnilá.
Náboženství idealizmus
bez devize
Samotná víra!
Vlastně v co věřit?
černobílí vesmír
a v něm spirálovitě kruhovitá díra.
Přečteno 288x
Tipy 24
Poslední tipující: Bona, šuměnka, Helena Lovecká, Juan Francesco de Faro, zelená víla, CULIKATÁ, Mbonita, Danga, labuť, Květka Š., ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)