S e d ě l u nohou jeřábu
na černém písku, co prsty prosíval
dal drátěnku si se šišákem na hlavu
a koukal na vodu
jak tančí ve spojeném odtržení…
Notoricky známý vzorec totiž znal
však donutil ho k myšlenkovým pochodům
tak rozhod´se být prostředníkem vodíku
kyslíku místokrál
a pokoušel veličinám sloučit logiku
a do konkrétní formy působení měnit…
Cítil mé oči na těle
Hledal mě všude po světě i dál
jak bytosti, co dávno zmizelé…
Řekla jsem; chyběls´mi
• chci, aby jsi mě ochutnal
• a pak mě rozložil
• a utrhl tak, že se to sšít nedá
a On pro jemnost mou vykouzlil území;
kde byla sůl a skály
také bouřkové vody díl
i povrchové napětí
a vprostřed všeho Kyhanka Andromeda
utrhl jemně džbánky dva a po okraj je naplnil
vypij to, budem dokonalí
…chci dotknout se, než zas mi někam uletíš…
29.03.2011 13:30:00 | šuměnka
Determinace Dejavu...perfekně vystiženo tvými slůvky...ó mistře..o))
16.03.2011 18:13:00 | střelkyně1
"na světě není místo
kde bych tě nehledal
a ty se objevíš
zrovna tady"
-tohle mě odzbrojilo... pocit, tak důvěrně známý... Za tohle ST! :)
16.03.2011 12:30:00 | Ollie