Kočičky
Anotace: Při cestě vlakem jsem viděla rozkvetlé jívy, aneb když už je to jaro...
Malá něžná koťátka, hebkých, šedých kožíšků,
tisknou se k své milé mámě, objímajíc větvičku.
Ani jedno nezapřede,
vždyť kvetou jen, dokud zebe.
Ani jedno nezamňouká,
těší je, když vítr fouká.
Ani jedno ve svém spaní,
nechce žádnou myšku k hraní.
Všechna svorně v hebkých řadách,
zvěstují nám příchod jara.
Všechna svorně ve svém květu,
voní jenom krátce světu.
Jejich matka, i když živá,
je totiž jen pouhá jíva.
A až se nám objeví ještě víc sluníčka….
…z žádné z nich nebude dospělá kočička.
Přečteno 313x
Tipy 18
Poslední tipující: Pižla, Emmelia, Juan Francesco de Faro, Trystan ap Tallwch, Charibeja, Marcone, la loba, Kapka, Tamara, labuť, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)