Metafory až nabudou
čirých a jasných tvarů
věčnost a časnost lidí
až roztančí se v páru
v polohách prstokladů
až odlesknou se stěny
co drze brázdí svět
rozdělují neviděny.
Zpověď až přinese
srdce druhému srdci
až zmizí svůdná chuť
co dělá z lidí věci,