Na jehlách Prahou v úplňku
Anotace: .... (beatová kráska)
...
na jehlových podpatcích
po Praze
bloudíš
jako andělé katarze
místo křídel
kouřový skla
místo trubky
rána od svodidel
a tvá ústa voní terpentýnem
jak sbírka
obrazů
neznámého umělce
komu jsi zas pózovala?
zatímco hledám smysl
života
kdesi na dně láhve
a popela z cigaret
marně!
a provizorně našel jen
špínu ulic
ten pot na čele
velkoměst
co ukrýváš
pod ňadry
jako Praha
ty všecky svý mosty
Ba ne!
Ty máš svou myrtu za pasem
a vyzváníš hrany
Nejsi Praha!
Marně bych Tě hledal
po výlohách
Na jehlách kráčíš ulicí
s prachem deštěm
a Ježíšem
který líbá všechny modřiny
které ti způsobil
život
Přečteno 888x
Tipy 43
Poslední tipující: ZILA78, Krahujec, Kyška, M.V.Jung., Špáďa, Ziny, Elvie, staranna, Majdalénka, PetTulak, ...
Komentáře (9)
Komentujících (6)