Zpěv pátý - Vzpomínky na zelená rána
Anotace: Jeden večer, ten skoro první; miluju, bojím se, sním?
Sbírka:
Zpěvy mého moře
Obláčky páry
modročerných vzdechů
v irské taberně
Opojeni navzájem
a horkým čajem
Opojeni hudbou
co skrývá rytmus srdcí
Cesta, co nevede k cíli
cíl, který je cestou
ze žhavých uhlů
a jasanových kůlů
Posviť mi, lásko
světlem z Čarokruhů
Ať mým mořem
mohou proplouvat lodě
a záchrané čluny
démonů, co obrací se
k Bohům
zpět
V domě Páně
z ohořelých kostí
pod oltářem rozlité víno
rozsypané hostie
a hříchy
Na hřbitově
za mlžných, slunečných rán
kam půjdeme
až porostou fialky
Posviť mi, lásko
ohněm z Shakespearova pera
přines mi svěcenou vodu
z pekla
nebo irské hospody
jejíž zdi
ukrývají
dech
tep
nás
Přečteno 333x
Tipy 4
Poslední tipující: Désolé, Juan Francesco de Faro
Komentáře (1)
Komentujících (1)