Římanka
Znáte tu starou říkanku,
v ústech opilců hořkou,
jak na návsi věsili Římanku,
ve vzduchu kopala nožkou...
Podivte, ona se svíjí,
dáví se a kulí oči,
trest smrti se nepromíjí,
život si tím nezúročí...
Jazyk venku jako had,
tmavne a dochází mu síly,
v nohou necítí již hmat,
provazem ji uškrtily...
Teď točí se jak hadrová panenka,
bez chrčení, třesení a kopání,
byla to na onen svět vstupenka,
kde duši její nikdo neuchrání...
...
Zde, po smrti jsi za sebe,
jen Ty, v abstrakci-bez těla,
cítění je slabé a slepé,
a můžeš řvát-JÁ NECHTĚL(A)...
...stejně se Tě nikdo nebude ptát...
život není o tom,
jestli chceš nebo nechceš...
...prostě to musíš udělat
i ve smrti
...kdy k životu již neprocitneš
Přečteno 264x
Tipy 14
Poslední tipující: jitka.svobodova, Tamara, hašlerka, Danga, zaba.zuzla, Niky88, Mbonita, Jiná
Komentáře (2)
Komentujících (2)