Lotosový kvítek
Anotace: Plnými doušky,.....
Lotosový kvítek
Lotosový kvítek,
něžně si plave po hladině,
a při tom spí,…jen tak!...
Slunci se vystavuje,
a dýchá,…
hřejivé paprsky ticha.
Plnými doušky, svůj život žije,
ve spánku hlubokém,
o jak krásný a spanilý je?!...
Tu.. „nezbeda vánek“,
prošustil,.. kvítky zavlnil,
hladinu vodní dočista probudil.
Vlnky v ní nabudil,
jemně ji rozčeřil,
načechral,…prověřil.
Na malou chviličku,
iluze zrcadla,
se ve vodu,.. propadla!...
Kvítek se probudil,
a spatře svět,..
spojení se zemí ucítil hned..
Vodou jsa pochován,
k zemi však přikován,
po spánku hlubokém zatoužil hned.
Však vlnky v kruzích,
se zvolna rozplývají,
společnou řeč již s hladinou znají.
Teď,..teď…
v tom kouzelném objetí ticha,
vše zas hlubokým spánkem dýchá…
Přečteno 297x
Tipy 12
Poslední tipující: Alien.v.v.s., Psavec, Mbonita, Maryje..., NikitaNikaT., CULIKATÁ, hatlapatla
Komentáře (3)
Komentujících (3)