D o s e d a l a
jsem ve své rotaci
tou hrubou vertikální osou
až ku hladině vodní plochy…
A z velkých kol se vytvářela malá
střevíce stály ve vodě a vlasy v oblacích
doslova oživlé znějící imperioso
trvání života z epochy do epochy…
Stál opodál
Měl v kuši šíp
však sklonil jeho hrot
a přitom pozoroval moje vznášení…
Pozorně sledoval
oblačný větru shluk i ostrovtip
a nechtěl propásnout, až vymaním se z pout
až rozprostřu se nebo proměním
až hmota dojde cíle
a cíl ho pohltí
až z šedi černobílé
dokráčí On i já konečně ke smrti
a z ní pak někam dál…
Měl proklát mě, však opět zaváhal
Oběť by vyvolala změnu obrazu
Proto jsem do hrdla si šíp svůj vnořila
A nejen já, i celé okolí změnilo tvář
I formu výrazu
Voda se vzpěnila
A aprílový kalendář
splnil svou podmínku
Vězení otevřelo okna dokořán
by osvobození si našlo cestu ven
A co fakt stojí za zmínku;
že ta vzájemně spjatá těla
/ Venušanka a Saturňan /
se rozletěla do všech stran
v čase, jenž jim byl přidělen
barevně rozbujelá
substančně navátá
Konečně sblíženi
..Eadem Resurgo Mutata..
/ povstali v téže podobě, a přece změnění /
01.04.2011 13:55:00 | šuměnka