Zlehčení
Zlehčete břímě,
které nesou si s sebou
otrocké komunity,
aniž by žádaly o volnost...
Zlehčete rozkazy,
které nelze vyplnit
poslušnými frázemi,
a dostát tak požadavkům...
Zlehčete život
lidem v tísni,
aniž by druzí
byli utlačováni tím,
že jim se nelehko žije...
Zlehčete závaží,
vyvažující tvrdou realitu,
kterou nikdo nedokáže
vysekat dlátem
do dokonalé podoby...
...tak jako sochař...
umělec často se snaží
ve svém konání
najít únik z reality...
...ale tomu, co je kolem nás...
tomu těžko utečeme,
i když je nám za lehko
Přečteno 236x
Tipy 9
Poslední tipující: Danga, Jiná, Frosty28, CULIKATÁ
Komentáře (0)