bezcílně?...

bezcílně?...

Anotace: ale co když je to k cíli jen poněkud zdlouhavější...

někdy mi přijde
do mysli
bez pozvání
ale cenzura to není
že lidé často lehce
opouštějí své ideály
podléhají neúspěchu a zklamání
zaleknutí obtížností
přesvědčeni o marnosti své cesty
byť sledovali správný směr
jako tenkrát kdysi
když promlouval tamten k tomu
co kráčel v úžasu po vodě
zři malověrný
proč jsi pochyboval?...

bez vnitřní síly a vize
přece nic vykonat nelze…

kdo to kdy zažil a viděl
že by skeptik s pochyby
vytvořil něco ušlechtilého
se stálou hodnotou...

už Vergilius pravil
mens agitat molem
duch hýbe hmotou...

stojím na prahu
před tajemstvím přírody
a i když ve své jednoduchosti
náchází zalíbení
předkládat mi hádanky
před kterými logika couvá
rozum se vzdouvá
a úsudek nemám daleko
k mdlobám
přesto neváhám
učinit ten krok do neznáma
i za tu cenu že skončím
s rozbitou pusou...
Autor enigman, 04.04.2011
Přečteno 303x
Tipy 28
Poslední tipující: Jana M., isisleo, zenge, Juan Francesco de Faro, labuť, Dota Slunská, střelkyně1, CULIKATÁ, Actafool, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
líbí

..to asi ta zkušenost..
..co přichází v pozdním věku.. :-)))

06.04.2011 20:43:00 | isisleo

líbí

To člověka napadají věci!

05.04.2011 20:43:00 | Juan Francesco de Faro

líbí

logika couvá
rozum se vzdouvá

... přesto neváhám
učinit ten krok do neznáma
i za tu cenu že skončím
s rozbitou pusou ...

... tak přesně tohle jsem obzvlášť dnes /ale nejen dnes/ potřebovala slyšet ;-))... děkuju...

05.04.2011 06:20:00 | Bambulka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel