NÁDHERNÝ PŘELUD
Tajemství krásy
vdechla ti vznešenost
do křivek
stříbro měsíční jasy
zase lehkost a vzdušnost
lesních dívek
v krajině rozjařenosti
budíš libost laní
opitý něhou spřízněnosti
procitám
tam kde i slunce
se tvému půvabu klaní
jsi dokonalost
v estetickém řádu světa
jsi zhmotněná nadpřirozenost
jako když bílá růže z poupěte vzkvétá
libozvučná flétna
zlatý řez paprskem světla
linie v duši bezedná
co na konci babího léta
jako přelud průhledná
do oblaků vzlétla.
Přečteno 293x
Tipy 29
Poslední tipující: la loba, Juan Francesco de Faro, šuměnka, Azure angel, V.N.Losinský, modrá..., labuť, NikitaNikaT., hatlapatla, Psavec, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)