Vzkaz z ticha
.
Smutek převzal všechna naše jména
ač víčka zůstávají otevřena
a na srdci smích
a na rtech tvar
ten smutek se až do hloubi duše rval
nenaplní se penězi
přítomností ducha
poezijního sucha
nezmizí
s jarním větrem
letní nocí
nepřeskočí
na kolemjdoucí
nevyčteš
ho z očí
a dopisů na rozloučenou
nesetká se
s bludnou lodí
a bledou ženou
možná nakyne
možná povolí
a jednou se rozplyne
teď však
tě ještě zabolí
jako na mučidlech
za každou trošku
lidství
že jsi člověkem..
a odmění se..
jak jinak
- posměchem
až shoříš
a povstaneš z popela
až si položíš
tu otázku..
"jsem tím už posedlá docela?"
až z bran tekutého ticha
co se ti vkrádá
pod břízy obejmutí
..nenápadně kradmo dech
ten smutek
žádostivě vzlyká
a škrábe po zádech
.
Přečteno 328x
Tipy 18
Poslední tipující: jvacl, Bíša, Nekonečnost, labuť, Severka, BLUE-from-the-NIGHT, Azure angel, Dota Slunská, Mbonita, CULIKATÁ, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)