To j.c.senior;
opět geniální vstup hodný poetika
vždyť lásku nezabíjí ani dýka :)
11.04.2011 08:50:00 | šuměnka
Proč k lásce mícháš jed, proč Williame?
Zklamání snad z karet zbortilo ti dům
tvých veršů tok, co jevištěm se klene
jen osnovou k soucitným je úsměvům?
Snad miloval jsi muže v dámské róbě
z windsorských paní když jednu skvěle hrál
což zvykem běžným bylo ve tvé době
a opak jakýs by brán byl za skandál
Odmítnut ženou z lóže u portálu
pak málo jsou ti hrůzy z Elsinoru,
smrti v objetí vyslovuješ chválu
obdařiv jedem Kapuletů dceru
Ať pravdy hlas mé pochybnosti stírá
vždyť jedem žádným láska neumírá
***
Jiří
11.04.2011 08:47:00 | j.c.
To Kytka62;
..a Oberon přikázal nejvěrnějšímu skřítkovi;
"musíš mi najít ten malý kvíteček, na který padl šíp
co zasáhnout měl jeptišku, pak znachověl od láskoví
a laskavec se nazývá. Jen z jedné kapičky zešílí citu slib...
09.04.2011 07:49:00 | šuměnka