Tóny vzlétnou z varhan
rozpínají se pod klenbou chrámovou
snoubí se s řečí houslí a harfy
přenášejí výsostná sdělení
Sytí oblažují a tiší
naše srdce i ducha
Melodie vlnící se prostorem
provívá tři adventní svíce
rozzářené nitro
v nezměrné lehkosti stoupá
výš a blíž k Bohu
dárci pokoje a míru