NÁRODNÍ OBROZENÍ
Pachtím se po principech
trikolóra cti
ušlechtilého národa
sarkasmus v důvtipech
vlajka,symbol ční
Jungmannova obroda
Národní vzkříšení
Národní uvědomění
úder hřebíku na hlavičku
síla českého jazyka pramení
do psané tvorby zviditelnění
Tyl,Máchá,Erben,Palacký,Němcová Babičku
na starém bělidle
vepsala do srdcí Čechů
všichni táhli za jedno veslo,na tomhle plavidle
až do posledního dechu
Aby naše krásná řeč
odkloněná od germanizace
povstala na zteč
pro další spisovatelské honorace.
Přečteno 285x
Tipy 31
Poslední tipující: Gabrielle, la loba, Juan Francesco de Faro, Mbonita, Maryje..., labuť, Marcone, CULIKATÁ, Jiná, šuměnka, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)