Krása...?
Jeden ji měří dle vzhledu tváře
či podle tvaru sestřihu,
druhý se spíše k bokům váže,
anebo k hloubce výstřihu.
Já vždycky přidám hloubku duše —
z lidského nitra promlouvá —,
tou nejvíc, dámy, vážně jsem vzrušen...
Snad ten můj věk mě omlouvá.
21.04.2011 11:36:00 | Špáďa
To Jiří;
Ty víš, jak rozjasnit zrak ženě
Ty znáš, jak pohladit skrz dálku rozluky
Krása je deviza. Zrak za ní jen se žene
Touha je niternost. Cit vnitřní nauky...:)
děkuji!
21.04.2011 08:44:00 | šuměnka
Jak krása hledá se? Podle zašlé fotky
či dle z páru nalezené polobotky?
*
Tak hledám ji…
v kolébce dětství, staženou povijánem
ve školních lavicích, smích když zvoní ránem
v trávníku u břehů ušpiněné řeky
za přepážkou, kam jdu stran hypotéky
v oblačnu padlých i vyšňořených barů
však míjím ji. Mám snad jít do bazaru
kde nabídnout smím času marnou ztrátu?
Ne,ji oknem spatřil jsem, blíž kolovratu
*
Já tenkrát vsadil sto a vyhrál mnohem víc
v polštáři otisk a nožku pro střevíc
***
J.
Jiří
21.04.2011 08:36:00 | j.c.
Krása utíká do polí
pomalu, tiše odchází
duše pravou vydrolí
ta v srdci se nachází:)
21.04.2011 07:14:00 | CULIKATÁ
Krása ukrývá se v každém z nás... někomu je vidět už na venek, většina, tu největší, máme uvnitř sebe.
21.04.2011 06:33:00 | NikitaNikaT.