Revolucionářská
Anotace: Psané slovo bude mít NAVŽDY význam větší než slovo mluvené...
Branami věčného snění,
odcházejí v krocích ticha,
básnící chudí a ctění,
a přitom si hladí nacpaná břicha...
...v nichž stravují vlastní verše...
Rozdělí se v hladovění,
často v okamžicích, když odejde Múza,
i v předsudku, že je nikdo neodmění,
v myšlenkách pesimistů, že svět básníků je lůza.
…pálí poezii proti pyšnosti práva…
Myšlenky duševní stravy,
bez jediné viditelné opravy,
zpopelňují pocity, které s nimi sdílí davy,
ač dočkají se učenci pouze rychlé slovní popravy…
…kdo polapí tyto negramotné otravy…
Ty, kteří pálí slova,
ty, jenž hází s verši do kamen,
jazyk jim ústy jako kladivo ková,
a leckdo na tento úder ještě není připraven.
…na hluk revoluce psaného slova…
Na boj
kdo první
dostane poslední slovo…
…nebo poslední verš
do první věty o vítězství…
Přečteno 310x
Tipy 5
Poslední tipující: CULIKATÁ, wendy.poezie
Komentáře (1)
Komentujících (1)