ŠACHOVÁ FIGURKA KONĚ
Anotace: (z cyklu "Příběhy z hor")
Pan Neuman je zádumčivý…
stál v mraze starý kůň
v Jiříkově na konci světa
(už nějaká léta)
s věrností starého pracanta
Pan Neuman je zádumčivý…
klesl do sněhu starý kůň
v Jiříkově na konci světa
(jednou kulkou)
vpálil mu tmu mezi světla
/Ač měl ho rád – bez příprav
v drsném kraji drsný řád
pak šel ho s klidem pochovat/
Pan Neuman je zádumčivý…
vzestoupil z hlíny mrtvý kůň
v Jiříkově na kraji světa
kde chlastá se mlátí a udává
(kteráž to mstivá sketa!)
. . .
Pan Neuman je zádumčivý…
odevzdal tělo milovaného koně svého
kafilerce v Jiříkově na konci světa
Však hlavu jako trofej
(kterou sťal)
ve svou zem zpátky zakopal
Přečteno 642x
Tipy 19
Poslední tipující: Maryje..., V.N.Losinský, Michal Kvido, Divoženka1, Lukáš Rymeš, Radek.oslov.Šafárik, TERezicKA, Juan Francesco de Faro, CULIKATÁ, Romana Šamanka Ladyloba, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)