post-vídeňská
Anotace: "On tady bývá přes den, já sem zas chodím spát."
.
Tři minuty,
tři minuty tvýho ticha.
Raz,
dva
a rozemletá mícha.
Tři minuty, oči zkřivený pod obloukem plakátových děr.
-Nerada bych, pane, nerada bych se vás dotkla.
Tři rozkousaný rána.
/Raně raná, před vstáváním.../
Tři sloupy, tři rohy vedle chrámu svatýho Štefana
tři studně kamenné, voda, jehličí, život v dlaních...
Míjíš stín tónu, který proletěl se
přes kopec do podzimní mlhy předvčerejší;
-víra začíná tát.
Míjíš se ve svým chtění - oči, oči pane,
vás zradily - hezky jste se smál.
parníky na Dunaji dřepí bezprizorně pozorně
-Je to normální? Je to náhoda?
Tři komíny, tři satelity, tři kola.
...opouštějí dráhy vlnolamů. Ale kam...
-Předepsali mi brýle na dálku a prsní balzám.
-Cti otce svého i...
-Tak čau.
-Tři minuty potřebují dopékací housky.
.
Můžete mi prosím vysvětlit, co s tím mají společného prérijní koně?
..rafinovaná zlodějská chladnokrevnost,
tři přepaly,
tři odpaly...
a spali a spali a spali...
-a dobře se jim to spalo.
.
Přečteno 362x
Tipy 6
Poslední tipující: Gabrielle, enigman, NikitaNikaT.
Komentáře (1)
Komentujících (1)