Z háčku obyčejníku
Anotace: Ze života mého… a naší kočky
Z papírové tašky nemám strach,
ta nosí sladkosti a dárky
Koš na prádlo však třeští stresem,
který zaháním kouzelným dřívkem u plotny,
a počty hrnců signalizují
hladinu únavy
Igelitka je pomocník,
který se mnou tráví spoustu času
a násobí mé ruce
do schopností chobotnice
Kýbl mi nosí vodu, plevel a hlínu,
kapsy spoustu zbytečností
i důležitých drobností
od klíčů, přes kapesník, až po kaštany
… ale když se rozvrní proutěný košík,
cítím dotek věčného mateřství,
úctu k životu a poslání matky,
které tak snadno zapadne pod popel
spěchu, kritičnosti, náročnosti
Vrásky v dlaních každé mámy,
ať už nesou cokoliv,
skrývají dojetí
z každého poděkování, úsměvu a pochvaly
Z každé třísky dne
nosím v kapsičce slzy
všechny vzpomínky
na život
Přečteno 405x
Tipy 35
Poslední tipující: Psavec, labuť, Žqáry, Gabrielle, Emmelia, Juan Francesco de Faro, NikitaNikaT., Hannazka, Bona, jedam, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)