I dnes mě čeká obvyklých pár minut mezi přehršlí neznámých tváří
jarních kabátků a uspěchaných nohou
ráda tu čekávám za skleněnými dveřmi knihkupectví
a mezi novinkami je vždy něco o lidských osudech
jejich hrdinové zrovna procházejí kolem
a úsměvů je pomálu
taky nikdy nechci být hrdinkou
které ujel vlak