Život je největší dar.
Být či nebýt?,
jíst či nejíst?,
snít či nesnít?,
toť otázka,
život je jak loterie, jak sázka.
Vsadíš, avšak nemusíš vždy vyhrát,
jde však o hru a ty prohráváš?,
jsi rád?,
že hloupá otázka?,
nemá prý logiku, prohrát a těšit se?, hm, hm,
co říci, slov smetiště!
Pleteš se hochu, i prohra má své kouzlo,
černá, bílá, je to život!,
teď mi do krku něco vklouzlo.
Hádej co to je, no přeci hořkost!
a pak přijde opět něco sladkého, jako med, jako dort
a pak budeš opět šťastný jako Lord.
Ale né kvůli bohactví, ale kvůli drobným věcem,
vždyť podívej, kvete růže, podívej
a opět zpíváš, na svět se opět rád díváš, tak žij!,
hořký, sladký nápoj pij.
A to všechno je život, neztrácej naději bez boje!,
to by tak hrálo!, směj se!, žití pak jde lehce.
Přečteno 346x
Tipy 15
Poslední tipující: EM EM, labuť, CULIKATÁ, Květka Š., NikitaNikaT.
Komentáře (3)
Komentujících (3)