Odpověď Ester
Anotace: ...děkuju Hannah za tuhle báseň http://liter.cz/Basne/200889-view.aspx ..... i za inspiraci a výzvu napsat k ní odpověď...
Kolik toho unese
jedno veliké srdce?
/má drahá Ester!/
Srdce je studna bezedná
sluneční svit
co bůh spojil
nelze rozpojit
Kolik se vejde
smutku a žalu?
/má něžná Ester!/
Jen tolik kolik dovolíš
každý si stlouká
a nese
svůj kříž....
Jak dlouho má člověk
s nataženou dlaní
nabízet sám sebe?
/má krásná Ester!/
Než potkáš tu pravou dlaň
a půlku svojí duše
proto měj oči dokořán
Kolik ještě nocí
v milostném žáru?
/má vášnivá Ester!/
Každou noc
v těch pravých dlaní
pak prohořet chci
až do svítání...
Kolikrát smíš být
nevěrná cizím
a věrná sobě sama?
/má moudrá Ester!/
Na tuto otázku nemám odpověď
věrnost sobě
je moje skála
má opěrná zeď
Kolik výčitek
aby ses sama
kamenovat nezačala?
/má statečná Ester!/
Výčitky sváži hedvábnou pentlí
a vypustím do oblak
jak křídla motýlí
pak budu
volná, svobodná
čistá
jak dech lilií
Jak dlouho ještě
bloudit v cizích
potemělých městech
než podaří se uvěřit
prázdné mapě
čisté jak tvoje srdce
/má nevinná Ester!/
Věřím na počátky
věřím na konce
na bloudění a tmu
věřím, že bez konce,
jenž třeba do krve bolí
nic náherného nezačnu
a jen ve tmě rozzáříš
nejjiskřivější lucernu
Přečteno 424x
Tipy 48
Poslední tipující: Belmon, Juan Francesco de Faro, Fighting Dreamer, Dota Slunská, Live to fight, jvacl, Actafool, Kars, Jiná, Lucie Teru, ...
Komentáře (9)
Komentujících (8)