Srdce rytíře
Nechat život?
.. zbabělost..
Zrada, podvod?
..zavrhnutí..
Nechat přátel?
..to je dost..
Ale lásky?
..pošetilost..
K čemu meč a k čemu štít?
Rytíř už nemá pro co žít.
Proč bojovat, proč zranit?
Je zde koho bránit?
Vem si tu zbroj a jdi vpřed,
třeba že obavy zamrznou v led.
Nevezmu. Nemůžu. Nechci se bít.
Odhodím meč i ten stříbrný štít.
Vždť pravý rytíř bojovat musí.
Čestně, bok po boku příteli.
Nezraď ho, ať je to kdokoli.
Čestnému zrada se hnusí.
Nemusím zbraně mít,
i bez nich se dovedu bít.
Zchránce nemusí být statný,
nemusí zbrojený bojovat.
Musí svou odměnu ctít,
mít ji rád nebo milovat.
Hrdina je kdo srdcem zápolí.
Tvá cena může ti spadnout do klínu.
Vždyť bojovat srdcem - ať jseš kdokoli-
jen to je hodné rytířského činu.
Přečteno 431x
Tipy 22
Poslední tipující: Back to Blackness, Matsuyama Tatsuko-chan, carodejka, Anjesis, la loba, nejsembásník, Modrý Anděl, divoska_jaja, NikitaNikaT., Emmelia, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)