Plout vodou
Ty ptala ses mě kde já byl.
Já odpověď ti tedy dávám.
Já našel místo krásné
na celém světě širokém
kde každý překvapením žasne.
Tam z vrcholků hor
s pohledem do údolí
pak tají se ti dech
a rozum ten ti nedovolí
jít dál tou krajinou.
Tam u pramene Labe
dáváš vodě sbohem
a posíláš po ní vzpomínku
po jednom malém pramínku.
Pak běží s dravou řekou
pluje, přes skály, hrnce, kameny.
Až k moři, to už je dálkou znavený
však nese tu tvou vzpomínku.
Poslanou v malém pramínku
lodičkou z kůry dubové.
Tam v moři širém navždy zůstane.
Vzpomínka na Labské úbočí...
Přečteno 329x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, Maryje..., Mbonita, labuť, NikitaNikaT., CULIKATÁ, Kars
Komentáře (3)
Komentujících (3)