Bylo, nebylo
To, co bylo, už dávno není
to, co bylo, už nebude
to, co bude, je jenom snění
vzpomínky budou to, co zbude
To, co bylo, už odvál čas
polyká jej v zapomnění
to, co je - jen smrti hlas
říká, že se všechno změní
To, co bude, ví jen Bůh
a ten hlasitě mlčí
neprozradí, kde končí kruh
ani kde číhají čelisti vlčí
To, co bylo, už více nebude
to, co bude, nikdy nebylo
to, co je, s vteřinou ubude -
z koláče života sousto se ztratilo
V tom, co je, žít neumíme
od toho, co bylo, utíkáme
to, co bude, si jen vysníme
a pěkně se, přátelé, zmýlíme...
Komentáře (0)