...zamyšlená*

...zamyšlená*

Anotace: ...

Jak dveře do duše

dokořán otevřené

na bedrech

neseš si

svůj kříž

Oči jak skelná lavina

v noci i ve dne

ač vina

nebo nevina

hladinu povědomí

prudce zvedne

schoulena

za pomyslnou mříž

Zadumaně čekám

čtu z příběhu

tvých řas

V odrazu hladiny

štěstí i smutek

já smekám

v obraz jedinný

a bez příkras

Kdy neumím

pozvednout to břímě

jak balvan

roztříštěný o skálu

chci se drolit

v zrnka písku

by teple hladila

tě v pří boji

Zkus zapomenout

v objímání

v života málu

Jsme roztíráni

jak zrnka soli

v ráně z milosti

A přes to

přes všechno

svým prostíráním

sebe sama

patřím ti

ve své celosti
Autor jvacl, 26.05.2011
Přečteno 344x
Tipy 18
Poslední tipující: Eči, Juan Francesco de Faro, el viento, labuť, Psavec, Mbonita, Květka Š., Bambulka, Skalsky Pavel, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
líbí

rozhodně se stojí znovu vrátit

02.06.2011 12:07:00 | Eči

líbí

Bezvadná báseňka.

27.05.2011 00:29:00 | Psavec

líbí

...
svým prostíráním
sebe sama
patřím ti
ve své celosti
....

v němém úžasu jsem teď pokorně zticha
pro krásu, co vepsala jsi pro poutníka
/po modru .../
ST

26.05.2011 14:52:00 | Bambulka

líbí

Nemám slov,je to úchvatná báseň na vícero počtení

26.05.2011 12:58:00 | la loba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel