Píseň o Růži
Život posílá mi růže
Zároveň s vůní opojnou
trn zasekne se do mé kůže
A vždycky je to napoprvé
chuť v ústech mé Tvé krve
Ach, něžná Lásko, zjevuje se
podoba Tvá mi v snách
Tvář něžná, líbezná i andělská
a druhá – ze které jde strach
"Obě se nauč milovat" –
a já jen couvám v úžasu
Na struny Tvé teď musím hrát
nemyslím na nic, pro krásu
a pro nebeskou harmonii
jsem tady, zpívám, v Tobě žiji
Přečteno 431x
Tipy 38
Poslední tipující: Radhuza, enigman, Kapka, Juraj Hrom, Radek.oslov.Šafárik, René Vulkán, labuť, danav, Psavec, strašidýlko-střapatý, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)