Prvňáček
Anotace: Chtěl bych ještě jednou v klidu absolvovat první třídu.
Sbírka:
Žvatlárium
.
Má múzo,
má vílo,
mám jedno skromné přání,
oželím s tebou za něj
večerní milování,
má paní,
šlechtično,
vynechej politično,
má dámo v klobouku,
dívko za flétnou příčnou,
má lani, můj brouku,
vyslyš mé žádosti,
po chuti života mám,
navrať mne k mladosti,
má lásko,
holka má,
vlasatá tváři s okem,
tak už se rozhoupej mi,
tak, dcero,
pohni bokem!
Chci být zas prvňáček,
valit zrak na soudružku,
učit se držet pero
a umět celkem tužku,
chci mít moc barviček,
umět číst na pochvalu,
sousedce v sukýnce chci
šilhat zas do penálu,
chci chytat vlaštovky,
bavit se s pijákama,
počítat do stovky
a v hlavě žádné drama,
chci mlaskat po slabikách,
na lavic sedřený nach
a k vzorným dvojkám skloněn,
přejíždět po oblinách,
chci být zas zátka trhlá,
pro všechny za troubu,
i ty bys ze mne zvlhla,
sedla bys na houbu
a pak, když zazvoní
být venku na to tata -
Chci být zas prvňáček!!
Má múzo múzovatá.
.
Přečteno 577x
Tipy 59
Poslední tipující: jitka.svobodova, Actafool, Findë, jvacl, Zefi, zvířenka, janewe, Maryje..., Juan Francesco de Faro, spare, ...
Komentáře (13)
Komentujících (13)