O srdci a hlavě

O srdci a hlavě

Anotace: vnitřní boj

O srdci a hlavě

...ten nepřítel i přítel
umanulá fantazie,
jen srdci naslouchá,
hlavě zoufalé se směje

tisíc třista dnů
sebestředná fantazie
zrádná ústa srdce,
zvon jenž v hlavě bije

ten nepřítel i přítel
druhá mysl takhle žije
ze slabosti hlavy
dál nabývá a tyje

srdce silou svého svalu
city odhaluje
v samozhoubném rytmu
muka sobě připravuje

hlava v trápení se smáčí
téměř nevzdoruje
když rozum říká stačí
hrady z písku vybuduje...
Autor khantengri, 14.06.2011
Přečteno 355x
Tipy 27
Poslední tipující: Frr, Iva Borecká, Jeněcovevzduchukrásného, casla, Anjesis, jitka.svobodova, hloubavá, Judita, hanele m., zvířenka, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Srdce a hlava,
jak často dávají nám zabrat
Když do sváru se pustí
a rvou se proti srsti
našich myšlenek

14.06.2011 08:21:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí