V dlani skrýváš malý kvítek
zpod břízy tě zdraví skřítek.
Pomůže zas z černých hájů
dá ti měšec plný tajů.
Opět spatříš rodné kraje
kde si měsíc moc rád hraje.
Jen dej pozor na ten kámen
překročíš- je s tebou ámen.
Ševelí list v koruně stromů
vstávej děvče spěchej domů.
Ukáže pak měsíci kvítek
uvidí jak bloudí skřítek,
sedl si sám na ten kámen
pomoz mu děvče,
nebo je s ním ámen...
Tak skřítka zabalí do šátku
doma jich má už plnou ošatku.