Hvězdářovo pomatení
Svícen již vyhasl.
S nástupem ticha přišel chlad.
V dálavi bouře vzniká,
začíná se formovat.
Jak otec co dceři pravil:
"Já si tě cením".
Jak strážce věčný hlásal:
"Já věci změním".
Jak kající v modlidbách:
"Já Bože nevím".
Noc černou modří září,
hvězdář však v zem hledí.
On nepozoruje.
Jen chvěje se a mlčí.
Mlčky tápe tmou.
Světem stále bloudí.
Nechce léku;
hvězdy jeho chybí.
Vzdálili se.
Zmizí?
Přečteno 283x
Tipy 12
Poslední tipující: Robin Marnolli, tato22, casla, Skalsky Pavel, Jiparo, Mbonita, CULIKATÁ, E.T.Jane
Komentáře (2)
Komentujících (2)