Jedna jako druhá
Anotace: napsala jsem v tramvaji...
Sbírka:
Básně
Proč ona má vždycky víc?
Proč ona? a já nic?
Pokud vím, jsme jedna jako druhá,
jedna bohatá, ta druhá na krásu chudá.
Ta starší budoucnost si maluje,
ta mladší chaos žití miluje.
- obě však žijí okamžikem
Jedna s klukama si randí,
druhá svobodě zas fandí.
- obě však navzájem se respektují.
Ta jménem na A miluje ruch,
ta na M pro všechny je vzduch.
- obě však slyšeti jsou dosti.
Prvorozená za tmy domů razí,
druhorozená prochází temnou fází.
- obě však osudem jsou zkoušené.
Světlo na všechny se mračí,
Boží drží hubu rači.
- obě však stejný humor pojí.
Jednu zajímá biologie,
tu druhou zas psychologie.
- obě však shodují se v lennosti.
A s pavoukem nerada žije,
M snese vodu jen, když ji pije.
- obě však strach z výšek mají.
Gringer nesportuje,
Ela posiluje.
- obě však vždy něco bolí.
- Mýlíte se kamarádi,
nejsme stejné, však za to rády
že nás něco spojuje.
Přečteno 309x
Tipy 1
Poslední tipující: Gringer
Komentáře (0)