Příčení 3

Příčení 3

Anotace: ...

Nevděk světem vládne

Že nevděk světem vládne,
se tátovi o Vánocích zdálo,
překrásné dárky koupil dětem
a pacholkům to bylo málo.


Mít pod čepicí

Lidé si myslí, že má pod čepicí,
jejich neznalost ho těší,
ani by tam nenalezli kštici,
jen zažili setkáni s pleší.


Mít rovnou páteř

Prochází životem s rovnou páteří,
lámaly ho estébáků roty,
někdy však také trochu láteří,
blbě se mu obouvají boty.


Chybami se člověk učí

Chybami se člověk učí,
on však není rozumově pružný,
po páté kolegovi prachy pučí,
i když zůstal všechny dlužný.


Za zeptání se nic nedá

Za zeptání se nic nedá,
s kladením otázky neutuchá,
tázaná stařenka je bledá,
a teď mu došlo, ze i hluchá.


Červená nit

Tou jeho životní červenou nití,
je věc relativně chmurná,
nesmírně často octnul se v řiti,
a teď ho čeká už jen urna.


Každý pes jiná ves

Kdo byt zařizoval, nebyl frajer,
každý pes jiná víska,
například pohovka: biedermeier,
vedle ní stoleček: dřevotříska.


Když se dva perou, třetí se směje

Třetí řve smíchy, když se dva mlátí,
bránice cítí příjemné tlaky,
oba mu záhy chechtot zkrátí,
přes hubu dostane totiž taky.


S jídlem roste chuť

Sice s jídlem většinou chuť roste,
vždy však neplatí tento efekt žrací,
zkusil jsem tvarůžky nejmíň posté,
a žaludek zvrací, zvrací, zvrací.


Zazelenat se na lepší časy

Možná se zazelená na lepší časy
a jeho dítě nebude tak tupé,
však nikdo již nevrátí chybějící vlasy,
aspoň že pomůže trochu toupe.


Hloupost bolí

U něho hloupost opravdu bolí,
když to vidím, praštil bych ho židlí,
každý den se žiletkami holí
a vůbec nikdy nenamydlí.


Být bledý jako stěna

Zbledl náhle jako stěna,
ten pohled nesmírně ho děsí,
jeho krásná čistokrevná fena
je milována pouliční směsi.


Podávat si dveře

Lidi si u něj podávají dveře,
má totiž v kompetenci udílení grantu,
jeho to ale pěkně séře,
že mu je vysadili z pantu.


Chodit kanálama

Teď aby chodil kanálama,
směje se mu učitel i žáci,
řekl, že je na obrázku lama,
a oni to byli nějací ptáci.


Chytat se smíchy za břicho

Četli, smáli se, chytali bříška,
shodný je názor mužův i ženin,
člověka pobaví každá jeho knížka,
srandista od Boha, tenhle Lenin.


Házet perly sviním

Z velkého plýtváni tě viním,
tvá činnost smysluplná není,
tak přestaň házet perly sviním,
oni to stejně neocení.


Být jedno velké ucho

Jsem teď jedno velké ucho
u TV rosničky s předpovědí,
bud bude pršet nebo sucho,
skoro mám pocit, ze prd vědí.


Mít prázdnou kapsu

Často mívá velmi prázdnou kapsu,
k obědu ji většinou jen párek,
nešetří však ani trochu na psu,
ten papá brusinky a kaviárek.


Lézt krkem

Už mu to pěkně leze krkem,
v ohrožení nachází se láska,
manželka při pití nešetří srkem,
a co je horší, mlaská.
Autor Ringo, 02.07.2011
Přečteno 247x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí