TY A MÁMA
Anotace: ...úhel pohledu....
I.
Když jsi stála nahá
na schůdku u dveří
byla klika vysoko
a do kuchyně několik
desítek krůčků ...
Ten svět byl obrovský
neznámý, sladký
a náruč mámy tak
bezpečná ...
II.
Když jsi stála nahá
před zrcadlem v koupelně
byly máminy šminky na dosah
a náruč tvojí báječné lásky
tak blízko ...
Ten svět se ti líbil
ale nikdo ti nerozuměl
Nejvíc máma!
III.
Teď stojí tvá malá dcerka
na schůdku u dveří
a klika je tak vysoko ...
Usmíváš se a tušíš
že nebude dlouho trvat
a přijde čas
kdy ani ty nebudeš své dceři
rozumět i když sis stokrát řekla:
"Budu jiná než máma!"
IV.
Myslíš na mámu
chápeš ji a rozumíš
Svět není něžný ani bezpečný
takové mohou být jen vztahy mezi námi.
AŽ SE POCHOPÍME A ODPUSTÍME SI.
Přečteno 1022x
Tipy 1
Poslední tipující: Agniezka
Komentáře (0)