Boží muka
Trouchniví stará truhla dole v podpalubí mého života
je plná deště a pravdivých momentů, je tam i klam a lopota
Spodní proud unáší loďku mou chatrnou k místu jež neznám dnes
Jsem slabý nemocí, na konci cesty a náladu mou by nikdo as nepovznes
V ráhnoví shrben je Smrť, čeká v podezření mého úprku
stín sahá jeho do nezvyklých patvarů, tu kruh a trn, tu kus krku
Kdo ví, jak zhostí se věčné své úlohy, víru já ztrácím a mřu
Jsem starý jako On a možná více, já na světě sám se věky jak mezek dřu
Hoja hoj, hoja hoj, hoj nechť teče rum
Stvořil jsem Zemi, věříc v pokoj, sklízím však jen trpkou úrodu
je vrahem bratr a zlodějem přítel tvůj, spílám a lkám MÝM NÁRODŮM
Přináším poslední oběť starým bohům a Hostu již tisknu dlaň
Teď tančí, šílený, jeho škleb hrůzný a odporný, že nemohu se dívat naň
Hoja hoj, hoja hoj, hoj nechť teče rum
Hoja hoj, hoja hoj, hoj nechť teče rum
Přečteno 373x
Tipy 11
Poslední tipující: tato22, Maryje..., hašlerka, hanele m., Mbonita, Donne, zenge, v.hercik
Komentáře (4)
Komentujících (4)