SPÁNEK PŮL ZDRAVÍ
Jedenáctá ještě neodbila
ale lampa již nesvítila
Má milá k smrti ubitá
z posledních sil ji zhasila
O světě nevěděla
Usnula a spala
jakoby ani nebyla
Tu nepomůže ani devět sil
překročíš-li práh svých sil
Nemůže se už ani stát!
Musí se jen spát a spát