JAK SE LOUČÍ BÁSNÍCI
Anotace: Nebojte se...nikam nejdu...jen mi tato otázka byla mezi řečí položena :-))
JAK SE LOUČÍ BÁSNÍCI
Jak se loučí básníci ?
Ne s pompou, za potlesku
v záři lesku a s kyticí...
...jen jako když střídku v krajíci
rozpouštíš volně po jazyku
jako když náušnicí spodiny
cinkneš do obrubníku chodníku
a podle zvyku policejní hodiny
zavírá se krám a měsíc sám
a jediný zůstane s tou poběhlicí
Večernicí nerušen a nevnímán...
Jako když špína ulice
volně stéká po průzoru sklenice
a na hladině alkoholu se mění
ve skvrnu neřesti a vzdoru..
a dětského snění...
Jako když gramofon dohraje
poslední lampa zhasne
a můra v slepé pýše žasne
nad svou zmateností cesty do Ráje
a tím, že něco už není...
Jak podzimní listí, když ví
že prohraje, jako ta střídka chleba
co rozpouští se v břiše až po své okraje
a po letech znovu v ústech voní
jako lípa do kraje...
pro NĚHO a pro NÍ...
Básníci, odcházejí tiše....
Přečteno 295x
Tipy 22
Poslední tipující: staranna, Maryje..., Kubino 2, hašlerka, labuť, Mbonita, Zasr. romantik, Linzerka, J sh' T r' k, danav, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)