Zaniknutá planéta..
Rádioaktívny izotop prvku
dosiahol kritické množstvo
z najväčšej planéty prstenec štrku
na mieste ostal, niet hosťov
ktorí by smútili za veľkým svetlom
praveká noc raných dejín
poznala s Lunou i Phaeton - žriedlo
liečivé, srdca odrenín
dve svetlá vídali prapredkov oči
na nočnej oblohe svietiť
za Marsom ustrnul som zoči-voči
spŕške skál, vesmírnych smetí
aspoň ju oplačem, nikto tu nie je
nevysmeje netopiera
ba ani Mesiac pranič o nej nevie
dnes je sám.. tak ako včera
Přečteno 321x
Tipy 13
Poslední tipující: PIPSQUEAK, šuměnka, Květka Š., NikitaNikaT., Kubino 2
Komentáře (0)