Až ...
Anotace: Tak trochu předčasné přání (doufám), přesto - člověku se někdy honí v hlavě, co bude až... (vil. balada)
Až jednou zhasne plamen svíce
a duše dá se na tůru,
snad s tváří bílou od měsíce
řeknou ti v černém mundůru,
že jim tu chybím převelice
jak pevná zátka do sudu.
Nebo jak háček od udice,
až tady jednou nebudu?
Kdopak by nechtěl vědět více
zda-li se skrývá ve vzoru,
jenž otisk nechal na té klice
k paměti, co je v trezoru.
Jestli ta jeho investice
nedělá spíše ostudu?
Bude co vzít si z pod čepice
až tady jednou nebudu?
Já vím, že nikdy moje ruce
nestvoří sochu z mramoru,
nenajdou článek evoluce,
nebudou písty v motoru.
Přesto bych chtěla pro našince
zanechat verše bez studu -
najdou v nich obě strany mince,
až tady jednou nebudu.
Potom jak dobrý tabák v dýmce
završím práci osudu,
zůstanu v rýmech - ve vzpomínce,
až tady jednou nebudu.
Přečteno 437x
Tipy 16
Poslední tipující: Danger, Maryje..., Monica., Emmelia, E.T.Jane, CULIKATÁ, Bambulka
Komentáře (3)
Komentujících (3)