Anotace: Smutná vzpomínka i na zámeček a dominantu u Uh. Brodu, po služebné a později i manželce hrabě Václava z Kaunic,lidově zvaný Pepčín. Skvostný interiér zničený Rudou armádou a zbytky rozkradeny i rozbořeny obyvateli z okolí.
Sbírka: ŽÁRLIVOST
Nádhera, až mi oči zvlhly... Z každého veršíku dýchá nostalgie, každé slůvko váže další pevný uzel na poutu k milovanému místu... (Dobře znám ten pocit; taky mám jedno takové...)
Ač mnozí zanechali jizvy v jeho tváři, ve vzpomínkách, ve Tvé básni, zůstane navždy vepsána jeho dávná krása a skvělost :)
21.07.2011 08:21:00 | La Ragazza con Bandiere Ceche